Att tänka på angående flyttstädning i Göteborg

Flyttstädning är en fråga om arbete kontra tid, i Göteborg och i andra städer. Beroende på era respektive timpenningar kan du tjäna på att anlita städfirma.

Innan du sätter igång och gnuggar lister och ventiler med rengöringsmedel och trasa, bör du kolla upp vad det kostar att hyra in en städfirma för flyttstädning. Det kommer sannolikt handla om ett timpris som är betydligt billigare än om du själv gör jobbet. Räkna med att en städfirma blir klar mycket snabbare än du.

För visst är det så man får räkna på allt nu för tiden? Vad kostar det att hyra in en tjänst, kontra vad du förlorar i inkomst om du gör det själv? Detta är särskilt sant för de som jobbar som frilans, egenföretagare eller de som räknas som så kallade gigjobbare.

Egen flyttstädning för frilansare – förlustaffär?

När du jämför städfirmor som utför flyttstädning i Göteborg bör du självklart ta in offerter så du får ett så billigt alternativ som möjligt. Om något verkar alldeles för billigt, bör du ställa några kontrollfrågor om personalens arbetsvillkor. Det är viktigt att du känner dig bekväm med de arbetsförhållande människor har, när de kommer och jobbar i ditt hem.

Även när det handlar om en flyttstädning, och det per definition inte är ditt hem längre. Men när du väl har hittat en bra städfirma, så kommer du inte hindra ditt val. Gå ned och sätt dig på cafét bredvid istället, och smacka in någon timmes extrajobb. Fakturan kommer säkert kunna betala mycket mer än den där flyttstädningen.

7 Aug 2022