Blogg

RSS

Mögelsanering i Stockholm - Säkerheten först!

27 Feb 2024

Mögelsanering är av yttersta vikt för fastighetsägare i Stockholm och över hela Sverige. Tyvärr kanske inte alla fastighetsägare helt förstår de potentiella farorna som mögel utgör för både byggnader och hälsa. I denna artikel kommer vi att utforska vikten av mögelsanering och varför du bör agera snabbt om du misstänker mögel i din fastighet.

Mögel är en form av levande organismer som trivs i fuktiga och mörka miljöer. Detta innebär att även om du inte ser det, kan det ändå vara närvarande och skada din fastighet. Mögel kan snabbt sprida sig och orsaka allvarliga skador på ditt hem eller din arbetsplats. Om du har fuktproblem i dina brädor kan en mögelangrepp uppstå på bara några dagar. Svartmögel, en av de farligaste mögelsporerna, kan ta upp till en vecka innan det börjar skada träet.

Svartmögel - en tyst fara

Svartmögel är en av de mest fruktade mögelsporerna. Det är också den farligaste sorten, eftersom den kan orsaka allvarliga skador på din hälsa. En karakteristisk och obehaglig lukt är oftast det första tecknet på dess närvaro. Denna lukt kan tränga in i dina kläder och andra textilier i ditt hem, inklusive kuddar, täcken och klädda möbler. Utöver dess obehagliga lukt kan svartmögel också leda till allvarliga hälsoproblem om det inte behandlas omedelbart. Mögelsporer kan släppas ut i luften och bli farliga om de inandas. Detta kan leda till akuta problem med lungorna och, om du utsätts under en längre tid, kroniska lungproblem som inte går över av sig själva. Därför är det av högsta vikt att ta mögelsanering på allvar och vidta åtgärder så snart du misstänker förekomsten av mögel i din fastighet.

Att försöka hantera mögelsanering på egen hand kan vara farligt och ineffektivt. Mögel kan vara svårt att upptäcka och ännu svårare att eliminera helt. Det är därför bäst att anlita ett professionellt företag som specialiserar sig på mögelsanering. Dessa experter har den nödvändiga kunskapen och utrustningen för att effektivt identifiera och eliminera mögel, oavsett omfattningen av angreppet. När du anlitar professionella för att få hjälp med mögelsanering i Stockholm kan du vara säker på att de kommer att vidta åtgärder för att återställa din fastighet till en säker och hälsosam miljö. De kommer att använda sig av avancerad teknik och metoder för att eliminera mögel och dess sporer och se till att problemet inte återkommer.

Ta hjälp med din flyttstädning i Solna

27 Dec 2022

De allra flesta människor ställs någon gång - ofta flera gånger - inför att flytta. Man skaffar familj, byter stad, behöver ett större boende eller flyttar ihop med sin partner, anledningarna till en flytt är många, varierar och är helt naturliga. Det är sällan en människa bor i samma bostad under hela sitt liv, eller hur? Gemensamt för alla dessa flyttar är att det är vissa saker som måste skötas om innan man kan lämna över nyckeln till de nya ägarna och en av dessa är en detalj kallad flyttstädning.

Oavsett om du ska flytta från Solna, från Göteborg eller från Kiruna så måste du sköta om din flyttstädning på absolut bästa sätt och där inkluderas detaljer som att rengöra kyl- och frys, se till att spisen är skinande ren och att toalett och andra ytor håller högsta klass. Man genomför en flyttstädning för att underlätta för de nya personerna att komma på plats och känna att den nya bostaden - din gamla - blir ett hem på riktigt. Tvingas man som nyinflyttad börja med en flyttstädning - ja, då är risken stor att man aldrig fattar det där riktiga tycket för boendet i fråga. Om du exempelvis har en bostad i Solna och fuskar med din flyttstädning - kan detta då drabba dig i efterhand eller är du säker i det ögonblick som du överräcker nyckeln?

Anlita flyttstädning i Solna för mindre stress

Nej, du är definitivt inte säker och det är här som många tänker väldigt fel gällande sin flyttstädning. Man tar för givet att de nya ska acceptera att bostaden är lite smutsig och att de ska tycka att ordspråket om lite smuts i hörnen har ingen dött av ska gälla - så är det alltså inte. Du som före detta ägare till denna bostad i Solna kan tvingas betala familjen i fråga i efterhand om du misskött denna flyttstädning och därför rekommenderas att - ifall du är för lat, har ont om tid, eller saknar kunskap - istället anlitar ett företag för detta.

Genom att anlita ett företag för flyttstädning - i Solna eller någon annanstans i Sverige - så får man nämligen bort den stress och oro som denna kan föra med sig och man kan istället helt fokusera på att snabbt komma på plats i sin nya bostad.

Detta är ett alternativ som verkligen fler borde använda sig av gällande sin flyttstädning och det är heller inte speciellt dyrt. Åtminstone inte om man ställer det mot den retroaktiva ersättningen man kan tvingas betala. Alltså - anlita hellre ett professionellt företag för din flyttstädning och detta oavsett om det handlar om Solna, Stockholm, Malmö, Kiruna eller någon annan stad. Du kommer definitivt inte att ångra dig. Passa istället på att njuta av den flytt du står inför medan du kan. Kom på plats och känn dig som hemma i ditt nya boende - det är det som en flytt handlar om, eller hur?

Ska flytta från Örebro och behöver hjälp med flyttstädning

12 Dec 2022

Vid egentligen alla flyttar som sker så behöver man städa efter sig i den bostad man lämnar och detta gör man för att den nya person som ska flytta in ska slippa ta tag i den saken. Detsamma gäller ju även då omvänt – det vill säga att du slipper börja med att städa i din nya bostad. Det blir liksom ett litet kretslopp som ständigt rullar och här kan man underlätta genom att anlita flyttstädning för att vara säker på att detta kretslopp inte stannar upp.

Genom att anlita ett företag för flyttstädning så slipper man ju nämligen själv städa och om man ändå tänkt sig detta för att spara pengar så ska man veta att det ställs höga krav. Det är nämligen inte en vanlig städning som ska genomföras – ska du exempelvis flytta från Örebro till Stockholm och bestämt dig för att sköta din flyttstädning själv så bör du vara medveten om svårigheterna detta beslut för med sig.

En flyttstädning är ett omfattande projekt

En flyttstädning innebär nämligen inte bara att man torkar golv, dammsuger och gör rent lite i toaletten utan det brukar vara så att faktiskt allt i din bostad måste städas. Detta innebär alltså att din lägenhet i Örebro måste få alla lådor torkade, fläkten rengjord, toalett, dusch och tvättfat måste vara kliniskt rena samt alla andra ytor också – en flyttstädning tar alltså väldigt lång tid och det är dessutom svårt att få den bra också. Det är ju lätt att tänka sig också – ska man genomföra en flyttstädning så har man ju rimligen sina tankar på annat håll och då ligger fokus ofta på sitt nya boende där man ju vill flytta in så fort som möjligt.

I det här fallet alltså från Örebro till Stockholm, men det går ju att applicera till vilka städer som man vill. Huvudspåret är att man ofta fuskar med sin flyttstädning och därför i värsta fall kan bli ersättningsskyldigt eller tvingad att återkomma för att göra om allt – det är därför som man bör överväga att anlita en firma som kommer och sköter allt åt en.

Vad kostar det?

Anlitar man en firma för sin flyttstädning så garanteras man nämligen att allting blir ordentligt gjort och man kan vara helt trygg med att fokusera på sitt nya boende – det är nämligen proffs som kommer och städar, människor som har just flyttstädning som yrke och därför vet exakt vad som ska göras, vad man ska fokusera extra på och ungefär hur lång tid allting kommer att ta.

Du kan alltså direkt få en ganska exakt siffra om vilket pris din flyttstädning kommer att landa på och kan därmed meddela de nya ägarna till lägenheten där i Örebro vilket datum som gäller för inflyttning. Att anlita en firma som sköter sin flyttstädning är också en väldigt schysst gest mot just de personer som flyttar in – en gest som du ju även hoppas kommer i din väg då du ska flytta in i ditt nya boende. Detta oavsett om det ligger i Örebro eller någon annanstans i Sverige. Läs mer om flytt från eller till Örebro på www.flyttstädningorebro.se.

Trivsam tillvaro som pensionär

18 Nov 2022

När man gått i pension är det verkligen dags att ta vara på tiden och njuta i fulla drag men vad skall man egentligen hitta på och prioritera? Vi skriver några tips på hur man bäst tar vara på sina resurser.

Förkovra dig i ditt intresse

Om du är intresserad av att väva, snida möbler, måla eller fjällvandra så är din tid nu. Det finns inte längre något som står i din väg utan du kan helhjärtat ägna dig åt ditt intresse. Varför inte studera det området som du är intresserad av? Folkhögskolorna i Sverige har ett stort utbud av kurser inom en mängd olika områden. För ett fördelaktigt pris kan man bo och äta på skolorna under veckorna då de ofta även fungerar som internat.

Utnyttja resurserna i ditt område

Det finns såklart mycket man kan göra på hemmaplan och de flesta ställen har dessutom pensionärsrabatt. Besök ditt lokala gym eller simhall och se vad de har för olika aktiviteter där. Om du håller igång kroppen kommer du få mer energi. Kanske finns där ett bibliotek i ditt närområde med intressanta författarbesök? När man arbetar har man sällan tid och ork att ta del av allt roligt som händer runt omkring men nu när du är pensionär kan du njuta av både träning och kultur.

Undvik sådant som är tråkigt

Efter ett helt arbetsliv är det dags för dig att ha roligt och slippa göra allt det där tråkiga. Därför kan du unna dig att anlita hemstäd. Hemstädning finns i Örebro och i de flesta svenska städer. Det är skönt att komma hem till ett nystädat och fint hem efter en lång dag med roliga aktiviteter. Ta vara på din pension och gör sådant som är kul, lämna städningen till någon annan som är yngre!

Garagestädning i Stockholm för städning av parkeringsgarage

11 Nov 2022

När du vill ha ett rent parkeringsgarage kan du anlita en städfirma som utför garagestädning i Stockholm. För ett bra första intryck och en trevlig upplevelse.

När kunder anländer till en galleria eller köpcentrum tänker man kanske att entrén är det första de ser. Men det finns ett annat, ofta bortglömt område som möter kunderna direkt. Redan i parkeringsgaraget formas kundernas upplevelse. Ett smutsigt garage med överfulla papperskorgar, trasiga lampor och stinkande fläckar på golvet gör verkligen ingen glad. Då är det hög tid att anlita en städfirma som utför garagestädning!

Ett rent och fräscht garage är inte bara trevligare och mer inbjudande, det är även tryggare. Ett garage med trasig belysning, mörka hörn och flimrande lampor känns inte tryggt och för vissa kunder kan det till och med innebära att de vänder om. Speciellt under årets mörkaste månader.

Garagestädning ökar trygghet och trivsel

När du anlitar en städfirma som utför garagestädning i Stockholm erbjuder de ofta någon slags helhetslösning. Det är inte ovanligt att allt från golvtvätt till tömning av papperskorgar och mindre klottersanering ingår. En annan fördel med att regelbundet ha någon som går igenom garaget grundligt är att större fel upptäcks i tid. I ett obemannat garage kan vattenläckor och tilltäppta golvbrunnar göra stor skada innan de blir upptäckta.

Ett rent och snyggt garage höjer verkligen trivseln, oavsett om det tillhör en shoppinggalleria eller en bostadsrättsförening. Ingen vill vistas i smutsiga miljöer, så låt dina kunder parkera i ett tryggt och trevligt garage.

Uppdrag för flyttfirma i Vasastan

9 Nov 2022

En flyttfirma i Vasastan kan få många olika uppdrag. En flytt till ett äldreboende kan kombineras med att köra de saker som inte ska med till second hand-butik.

Sven hade dragit på det länge – alltför länge om han skulle vara helt ärlig. Han klarade sig inte så bra själv längre i lägenheten i Vasastan, trots att han hade hemtjänst som kom ett par gånger om dagen. För ett tag sedan hade han därför sökt plats på ett äldreboende och nu hade det blivit beviljat.

Rummet på boendet han skulle flytta in i var ganska stort. Han skulle få ha sina egna möbler, förutom sängen som skulle vara ställbar och av sjukhustyp. Det stora problemet var att få till själva flytten. Han hade också alldeles för mycket möbler och andra saker som han och hans före detta hustru hade samlat på sig under åren.

Flyttfirma tar hand om allt

Hans dotter hjälpte honom att kontakta en flyttfirma i Vasastan. De diskuterade hur flytten skulle kunna ordnas på bästa sätt. Dottern skulle hjälpa sin far att packa ned sådant som fick plats i flyttkartonger. De möbler och andra stora saker som skulle med till äldreboendet skulle de märka upp med lappar.

När flyttfirman hade tagit allt som skulle med till äldreboendet så skulle de återvända till lägenheten och packa ihop resten. De skulle sedan köra allt som var kvar till en välgörenhetsorganisation som hade second hand-försäljning. Att flytta hade innan känts som ett jätteprojekt för Sven, men nu var han nöjd med att det verkade kunna ordnas så smidigt.

Vad betydde Tors hammare för vikingarna?

17 Oct 2022

På vikingatiden betydde Tors hammare inte mer än att man trodde på asagudar. Tor är en av flera fornnordiska gudar. Han var Odens son och den som man trodde var starkast av alla gudar och människor. Under forntiden då man trodde på asagudar så sas det att åska uppkom då Tor stred mot jättar med sin hammare Mjölner. Tors namn är besläktat med ord som svenskans dunder men även engelskans thunder.

När man hittat torshammare i gravar så har de inte varit från cirka år 1000. Även om Vikingatiden pågick mellan 750 -1500 e Kr. antagligen tyckte inte vikingarna att det fanns någon anledning att bära religiösa symboler så länge som asatro var den enda religionen som de befattade sig med. När sedan kristendomen introducerades var det viktigare att visa att man höll kvar vid den gamla tron. Tor var en favorit då han skyddade människorna från ondska och missväxt. Mjölner var lätt att avbilda och en tydlig symbol.

Vad betyder Tors hammare idag?

Idag är det vanligt med olika typer av vikingasmycken och Tors hammare kanske den vanligaste symbolen. Tyvärr har symbolen annekterats av rasist- och naziströrelsen men det finns egentligen ingenting med Tor eller vikingarnas levnadssätt som säger att de skulle varit mer främlingsfientliga eller rasistiska än andra folkslag. Man kan istället se torshammaren som en symbol för motståndskraft eftersom det var på det viset som vikingarna använde den.

Det är också viktigt att komma ihåg att Tors hammare fortfarande är en religiös symbol för de 500-800 som praktiserar modern asatro idag.

Vem kan bära en torshammare?

Alla som vill kan ha torshammaren som smycke. Dock kan man behöva förklara varför man har den på sig och vad symbolen har för personlig betydelse eftersom torshammaren kommer med ett visst bagage. Det är lätt att tro att torshammaren är ett smycke för män men under vikingatiden var det faktiskt vanligare att kvinnor bar Tors hammare som amulet runt halsen eller handleden.

Bra butiksstädning för dig med affär i Stockholm

2 Oct 2022

Din butik behöver vara ren och fräsch för att den ska ge ett bra intryck. Anlita någon som kan butiksstädning i Stockholm så är du på den säkra sidan.

Första intrycket sägs vara det som etsar sig fast och är svårt att ta bort från näthinnan. Utöver din skyltning, som är det som lockar in kunder, är det därför viktigt att din butik har högsta klass när det gäller renhet. Det är det som håller kvar kunderna.

Ingen smuts ska hinna samlas under natten och dagen. Din butik ska vara ett enda stort härligt leende av fräschör när kunden tar sina första steg in för att överväldigas av sakerna du har till försäljning. Rent, snyggt, tilltalande och lockande. Kanske till och med lite spännande.

Butiksstädning gör sitt till för bra försäljning i Stockholm

Tycker du att det blir ytterligare en börda att försöka hålla rent under dagen när du jobbar för fullt eller efter du gjort dina åtta obligatoriska timmar, kan det var en god idé att beställa butiksstädning i Stockholm. Då är det någon annan som tar hand om allt och ser till att det blir rent.

Det finns flera företag som specialiserat sig på att städa i just butikslokaler. De har ett speciellt öga för att upptäcka var det finns smuts och vad som behövs göras för att allt ska bort. Arbetar de i team och är flera stycken så går jobbet fort och lätt. Då blir det en bra deal för alla.

Att tänka på angående flyttstädning i Göteborg

7 Aug 2022

Flyttstädning är en fråga om arbete kontra tid, i Göteborg och i andra städer. Beroende på era respektive timpenningar kan du tjäna på att anlita städfirma.

Innan du sätter igång och gnuggar lister och ventiler med rengöringsmedel och trasa, bör du kolla upp vad det kostar att hyra in en städfirma för flyttstädning. Det kommer sannolikt handla om ett timpris som är betydligt billigare än om du själv gör jobbet. Räkna med att en städfirma blir klar mycket snabbare än du.

För visst är det så man får räkna på allt nu för tiden? Vad kostar det att hyra in en tjänst, kontra vad du förlorar i inkomst om du gör det själv? Detta är särskilt sant för de som jobbar som frilans, egenföretagare eller de som räknas som så kallade gigjobbare.

Egen flyttstädning för frilansare – förlustaffär?

När du jämför städfirmor som utför flyttstädning i Göteborg bör du självklart ta in offerter så du får ett så billigt alternativ som möjligt. Om något verkar alldeles för billigt, bör du ställa några kontrollfrågor om personalens arbetsvillkor. Det är viktigt att du känner dig bekväm med de arbetsförhållande människor har, när de kommer och jobbar i ditt hem.

Även när det handlar om en flyttstädning, och det per definition inte är ditt hem längre. Men när du väl har hittat en bra städfirma, så kommer du inte hindra ditt val. Gå ned och sätt dig på cafét bredvid istället, och smacka in någon timmes extrajobb. Fakturan kommer säkert kunna betala mycket mer än den där flyttstädningen.

Flyttstädning i Uppsala för en skönare flytt

22 Jul 2022

När det är dags att flytta kan det komma väl till pass med flyttstädning Uppsala. Då kan du koppla av och gå ner i varv istället för att allt blir för mycket.

Uppsala är en stad fylld av studenter och då är det förståeligt att det flyttas en hel del. I samband med dessa flyttar som sker behöver det städas. Vem har tid med det som student, om det samtidigt är i slutfasen av en viktig utbildning och alla tentor hotar med att svämma över?

Alla som flyttat någon gång vet att allt alltid sker i sista minuten. När ett hus eller en lägenhet väl är tömd är det ofta i samband med att flyttbilen står utanför och väntar. Då, när allt väl är inne i bilen, ska man börja tänka på flyttstädning. Det säger sig självt att det inte är ett bra scenario.

Flyttstädning i Uppsala, en räddare i nöden

Du kan säkert få ett bra pris på flyttstädning i Uppsala. Många har erbjudanden när det gäller flyttstädning. Det gäller studenter såväl som andra. Be de olika firmorna lämna in sina offerter så kan du sedan välja och vraka i lugn och ro. Kom ihåg att kvalité ibland kostar lite extra.

En bra utförd flyttstädning kommer såklart att generera fler kunder. Är man bara snabb, effektiv och grundlig kommer ryktet gå i vild fart över hela bygden. På ett kort tag kan det hända att du då får erbjudanden om att flyttstäda från väldigt många personer.

Pålitlig hemstädning i Norrköping

7 Jun 2022

Dammråttor i hörnen och massor av tvätt. Att både hinna med hemstädning och arbete är inte alltid så lätt. Varför inte ta hjälp av en städfirma i Norrköping?

Det är inte alltid så lätt att hinna med både hemstädning och arbete, särskilt inte om man också har familj och barn. För att slippa leva med dammråttor i hörnen och en tvättkorg som svämmar över kan man i stället ta hjälp av en städfirma. De flesta städföretag är också väldigt flexibla och man bestämmer själv om man vill ha städat varje vecka, varannan eller en gång i månaden.

Vanligt är att man prenumererar på städtjänsten och att den sker löpande enligt överenskommelse. Ofta kan man också välja till olika tilläggstjänster som tvätt och strykning, fönsterputsning och rengöring av ugn, kyl och frys.

Hur mycket kostar hemstädning?

Hur mycket hemstädning i Norrköping kostar beror delvis på hur stor bostaden är och hur lång tid den tar att städa. Som privatperson kan man använda sig av rut-avdraget då man anlitar en städfirma, så det behöver inte bli särskilt kostsamt. Men det kan ändå vara värt att också jämföra priser mellan olika städföretag innan man tecknar ett avtal.

Viktigt är också att man känner förtroende för den städfirma som man väljer att anlita. Fråga därför om referenser och ring upp dessa och ställ frågor. Kanske finns det också någon i bekantskapskretsen som har en bra och pålitlig städfirman att rekommendera? Många gånger känns det också tryggare om det alltid är samma person som kommer och städar.

Prydligt hemma med städfirma i Uppsala

4 Feb 2022

Det finns ingen bättre känsla än att ha det rent och fint omkring sig. Dagligt plockande av saker räcker inte till. En städfirma i Uppsala håller det rent precis så som man förväntar sig.

Drar du dig från att släppa in människor i ditt hem? Om det inte är ett planerat besök kan det var lite för rörigt för att släppa in andra. Så ska man inte behöva känna. Många visar en fasad av hur städat det är, men utanför bilden är det stök. Det är helt naturligt att det blir stökigt och att man inte vill städa. För de som verkligen inte vill göra mer än det vanliga plockandet är det helt perfekt att anlita en städfirma i Uppsala. Att ha en städfirma passar alla, inte minst barnfamiljer där tiden inte alltid räcker till för städning. Dessutom så ökar smutset och stöket rejält med barn i hushållet.

Städfirman gör ett noggrant jobb

Det är väldigt enkelt att anlita en städfirma. Du bestämmer själv hur ofta du vill att de ska vara hos dig. De kommer på en bestämd tid och dag och sköter städningen. Man väljer själv om man är hemma eller inte. Många föredrar att inte vara det. Detta för att slippa vara i vägen för varandra. Dessutom, hur skönt är det inte att komma hem efter en lång arbetsdag och mötas av ett strålande rent hem? Det är som en dröm för väldigt många. En dröm som en städfirma kan hjälpa dig att nå.

Städhjälp i Stockholm för experter på städning

28 Jan 2022

Vill man hålla en riktigt hög och fin standard i sitt hem, ska man helt klart anlita städhjälp i Stockholm. Det blir rent ner på djupet och du kan slappna av och trivas bättre i ditt hem.

Man blir lika förundrad varenda gång när man kommer hem till en stor familj och de har det prydligt städat. Hur hinner de med det? Trots att man inte har några barn så ser det betydligt värre ut i ens eget hem. Många har det enklare med hjälp av städfirmor. Det är mångas hemlighet. Så varför inte skaffa det du med? Vare sig man har en stor familj, bor med partner eller bor ensam, så har man nytta av en städfirma. Givetvis får man ändå plocka upp efter sig, annars blir det ett rent bombnedslag. Men den grova städningen sköter städfirman. Att få ha den känslan av lite extra rent, en gång i veckan, den är värd det.

Ett bra upplägg med städhjälp

För städfirman är det viktigt att du som kund blir nöjd med dem. De gör allt för att vara er till lags. De ser till att passa de tider som ni bestämt samt att leva upp till de förväntningar ni har. Du väljer själv hur ofta de ska sköta din städning i Stockholm, vare sig det är en gång i veckan eller om det är varannan vecka. En del väljer att endast få städat en gång i månaden med. Valet är helt upp till dig.

Hemstädning i Täby - skapar en perfekt miljö

8 Nov 2021

Det är otroligt hur mycket en ren och städad inomhusmiljö gör gott för kropp och sinne. Ett rent hem leder till produktivitet och skapar ro. Anlita hemstädning i Täby om du inte hinner själv.

För dig som spenderar mycket tid hemma, du kanske jobbar hemifrån eller tar hand om små barn, är det viktigt att trivas inomhus. Det blir lätt stökigt och smutsigt i hemmet, och ibland kanske du inte orkar ta tag i städning själv. För en del är det fråga om tid, som gör det omöjligt för en person att utföra en grundlig städning. Du kanske hinner dammsuga, diska och torka av bänk och bord. Men inte mycket mer än det. En kattvätt är bra för att hålla hemmet till synes rent, men en grundlig städning behövs ändå regelbundet.

Hemstäd som ger dig frid

Bor du i Täby och känner dig identifierad med någon av situationerna som nämns ovan? Det bästa med att anlita hemstäd i Täby är att tjänsten anpassas efter dina behov. Oavsett om du behöver hjälp med städning varje vecka, en gång i månaden eller två gånger om året. Du kan även få hjälp med vissa typer av städning. Till exempel så kanske du inte behöver hjälp med den regelbundna städningen, men du hinner inte putsa fönstren och göra rent i skåpen i köket. Då kan du boka hemstädning för dessa enstaka tillfällen, utan att oroa dig för abonnemang. Det viktigaste är att du är nöjd med hur ditt hem känns och ser ut för din egen sinnesfrid.

Dags för julstädning nu?

20 Dec 2019

Är det dags för att se över silvret i julstädningen? Generationer före oss var duktiga på att spara på allt som var fint. Kläderna skulle sparas, särskilt de fina kläder och nya som man köpte in för att ha när det var dags för fester – "finkläderna", liksom "finskorna" (inte kvinnliga finländare). På liknande sätt sparade man på silvret, tills det var dags för fest, då plockades allt silver fram, som har stått och dammat i köksskåpen i väntan på festen. 

När man sedan tog fram silvret som skulle användas, var de ju svarta av att bara ha stått. Det var då man putsade silvret lagom till julfirandet. Så om du känner igen dig, kanske det är dags att ta fram alla gamla recept, allt fint silver och damma av både kök och vardagsrum för stundande julfirande.

Skönt när hemmet är städat

De allra flesta gillar ordning och reda. Det är jobbigt med att arbeta i ett kaos. Ska man till exempel göra mat i köket eller baka, om man då inte vet var ugnsformarna finns, var skedar, degbunkar, slickepottar, vispar och liknande finns, då blir det jobbigt att arbeta i det köket. Då börjar varje sådant moment med att man först måste leta reda på alla saker innan man kan sätta igång. Hittar man inte de sakerna, då måste man gå iväg och handla hem dem. Om man sedan hittar sakerna, för att man letar efter något annat, då kan man ledsna på det hela och vägra baka eller göra mat i det egna hemmet. Då är det bättre med ordning och reda. Och det kan det egentligen bara bli, om man regelbundet städar sitt hem.

Behövs det en storstädning av hemmet?

Lagom till jul, är det inte så dum idé att städa ordentligt hemma. Man kanske inte behöver tvätta fönster, om det är många andra saker som är i behov av städning, men det kan vara skäl att se till att dammsuga ordentligt hela bostaden, moppa golv, städa alla ytor, rengöra badkar och handfat och toastol ordentligt inför julen. Ska man hemma gäster, vill man säker att de ska känna sig extra välkomna med en städad bostad. Ska de sova över, är det dags att plocka fram extra sängar, extra täcken och kuddar. Man kanske behöver bädda med rena lakan, och plocka fram rena handdukar. Känns det jobbigt? Städar man regelbundet behöver just städningen inför julen inte bli lika stor och viktig. Då kanske det räcker med att dammsuga och plocka undan saker som gör det stökigt. Sugen på att anlita städfirma till en regelbunden hemstädning? Läs mer om hemstädning i Malmö på: https://www.hemstädningmalmö.com

← Äldre inlägg