Blogg

RSS

Att tänka på angående flyttstädning i Göteborg

7 aug 2022

Flyttstädning är en fråga om arbete kontra tid, i Göteborg och i andra städer. Beroende på era respektive timpenningar kan du tjäna på att anlita städfirma.

Innan du sätter igång och gnuggar lister och ventiler med rengöringsmedel och trasa, bör du kolla upp vad det kostar att hyra in en städfirma för flyttstädning. Det kommer sannolikt handla om ett timpris som är betydligt billigare än om du själv gör jobbet. Räkna med att en städfirma blir klar mycket snabbare än du.

För visst är det så man får räkna på allt nu för tiden? Vad kostar det att hyra in en tjänst, kontra vad du förlorar i inkomst om du gör det själv? Detta är särskilt sant för de som jobbar som frilans, egenföretagare eller de som räknas som så kallade gigjobbare.

Egen flyttstädning för frilansare – förlustaffär?

När du jämför städfirmor som utför flyttstädning i Göteborg bör du självklart ta in offerter så du får ett så billigt alternativ som möjligt. Om något verkar alldeles för billigt, bör du ställa några kontrollfrågor om personalens arbetsvillkor. Det är viktigt att du känner dig bekväm med de arbetsförhållande människor har, när de kommer och jobbar i ditt hem.

Även när det handlar om en flyttstädning, och det per definition inte är ditt hem längre. Men när du väl har hittat en bra städfirma, så kommer du inte hindra ditt val. Gå ned och sätt dig på cafét bredvid istället, och smacka in någon timmes extrajobb. Fakturan kommer säkert kunna betala mycket mer än den där flyttstädningen.

Flyttstädning i Uppsala för en skönare flytt

22 jul 2022

När det är dags att flytta kan det komma väl till pass med flyttstädning Uppsala. Då kan du koppla av och gå ner i varv istället för att allt blir för mycket.

Uppsala är en stad fylld av studenter och då är det förståeligt att det flyttas en hel del. I samband med dessa flyttar som sker behöver det städas. Vem har tid med det som student, om det samtidigt är i slutfasen av en viktig utbildning och alla tentor hotar med att svämma över?

Alla som flyttat någon gång vet att allt alltid sker i sista minuten. När ett hus eller en lägenhet väl är tömd är det ofta i samband med att flyttbilen står utanför och väntar. Då, när allt väl är inne i bilen, ska man börja tänka på flyttstädning. Det säger sig självt att det inte är ett bra scenario.

Flyttstädning i Uppsala, en räddare i nöden

Du kan säkert få ett bra pris på flyttstädning i Uppsala. Många har erbjudanden när det gäller flyttstädning. Det gäller studenter såväl som andra. Be de olika firmorna lämna in sina offerter så kan du sedan välja och vraka i lugn och ro. Kom ihåg att kvalité ibland kostar lite extra.

En bra utförd flyttstädning kommer såklart att generera fler kunder. Är man bara snabb, effektiv och grundlig kommer ryktet gå i vild fart över hela bygden. På ett kort tag kan det hända att du då får erbjudanden om att flyttstäda från väldigt många personer.

Pålitlig hemstädning i Norrköping

7 jun 2022

Dammråttor i hörnen och massor av tvätt. Att både hinna med hemstädning och arbete är inte alltid så lätt. Varför inte ta hjälp av en städfirma i Norrköping?

Det är inte alltid så lätt att hinna med både hemstädning och arbete, särskilt inte om man också har familj och barn. För att slippa leva med dammråttor i hörnen och en tvättkorg som svämmar över kan man i stället ta hjälp av en städfirma. De flesta städföretag är också väldigt flexibla och man bestämmer själv om man vill ha städat varje vecka, varannan eller en gång i månaden.

Vanligt är att man prenumererar på städtjänsten och att den sker löpande enligt överenskommelse. Ofta kan man också välja till olika tilläggstjänster som tvätt och strykning, fönsterputsning och rengöring av ugn, kyl och frys.

Hur mycket kostar hemstädning?

Hur mycket hemstädning i Norrköping kostar beror delvis på hur stor bostaden är och hur lång tid den tar att städa. Som privatperson kan man använda sig av rut-avdraget då man anlitar en städfirma, så det behöver inte bli särskilt kostsamt. Men det kan ändå vara värt att också jämföra priser mellan olika städföretag innan man tecknar ett avtal.

Viktigt är också att man känner förtroende för den städfirma som man väljer att anlita. Fråga därför om referenser och ring upp dessa och ställ frågor. Kanske finns det också någon i bekantskapskretsen som har en bra och pålitlig städfirman att rekommendera? Många gånger känns det också tryggare om det alltid är samma person som kommer och städar.

Prydligt hemma med städfirma i Uppsala

4 feb 2022

Det finns ingen bättre känsla än att ha det rent och fint omkring sig. Dagligt plockande av saker räcker inte till. En städfirma i Uppsala håller det rent precis så som man förväntar sig.

Drar du dig från att släppa in människor i ditt hem? Om det inte är ett planerat besök kan det var lite för rörigt för att släppa in andra. Så ska man inte behöva känna. Många visar en fasad av hur städat det är, men utanför bilden är det stök. Det är helt naturligt att det blir stökigt och att man inte vill städa. För de som verkligen inte vill göra mer än det vanliga plockandet är det helt perfekt att anlita en städfirma i Uppsala. Att ha en städfirma passar alla, inte minst barnfamiljer där tiden inte alltid räcker till för städning. Dessutom så ökar smutset och stöket rejält med barn i hushållet.

Städfirman gör ett noggrant jobb

Det är väldigt enkelt att anlita en städfirma. Du bestämmer själv hur ofta du vill att de ska vara hos dig. De kommer på en bestämd tid och dag och sköter städningen. Man väljer själv om man är hemma eller inte. Många föredrar att inte vara det. Detta för att slippa vara i vägen för varandra. Dessutom, hur skönt är det inte att komma hem efter en lång arbetsdag och mötas av ett strålande rent hem? Det är som en dröm för väldigt många. En dröm som en städfirma kan hjälpa dig att nå.

Städhjälp i Stockholm för experter på städning

28 jan 2022

Vill man hålla en riktigt hög och fin standard i sitt hem, ska man helt klart anlita städhjälp i Stockholm. Det blir rent ner på djupet och du kan slappna av och trivas bättre i ditt hem.

Man blir lika förundrad varenda gång när man kommer hem till en stor familj och de har det prydligt städat. Hur hinner de med det? Trots att man inte har några barn så ser det betydligt värre ut i ens eget hem. Många har det enklare med hjälp av städfirmor. Det är mångas hemlighet. Så varför inte skaffa det du med? Vare sig man har en stor familj, bor med partner eller bor ensam, så har man nytta av en städfirma. Givetvis får man ändå plocka upp efter sig, annars blir det ett rent bombnedslag. Men den grova städningen sköter städfirman. Att få ha den känslan av lite extra rent, en gång i veckan, den är värd det.

Ett bra upplägg med städhjälp

För städfirman är det viktigt att du som kund blir nöjd med dem. De gör allt för att vara er till lags. De ser till att passa de tider som ni bestämt samt att leva upp till de förväntningar ni har. Du väljer själv hur ofta de ska sköta din städning i Stockholm, vare sig det är en gång i veckan eller om det är varannan vecka. En del väljer att endast få städat en gång i månaden med. Valet är helt upp till dig.

Hemstädning i Täby - skapar en perfekt miljö

8 nov 2021

Det är otroligt hur mycket en ren och städad inomhusmiljö gör gott för kropp och sinne. Ett rent hem leder till produktivitet och skapar ro. Anlita hemstädning i Täby om du inte hinner själv.

För dig som spenderar mycket tid hemma, du kanske jobbar hemifrån eller tar hand om små barn, är det viktigt att trivas inomhus. Det blir lätt stökigt och smutsigt i hemmet, och ibland kanske du inte orkar ta tag i städning själv. För en del är det fråga om tid, som gör det omöjligt för en person att utföra en grundlig städning. Du kanske hinner dammsuga, diska och torka av bänk och bord. Men inte mycket mer än det. En kattvätt är bra för att hålla hemmet till synes rent, men en grundlig städning behövs ändå regelbundet.

Hemstäd som ger dig frid

Bor du i Täby och känner dig identifierad med någon av situationerna som nämns ovan? Det bästa med att anlita hemstäd i Täby är att tjänsten anpassas efter dina behov. Oavsett om du behöver hjälp med städning varje vecka, en gång i månaden eller två gånger om året. Du kan även få hjälp med vissa typer av städning. Till exempel så kanske du inte behöver hjälp med den regelbundna städningen, men du hinner inte putsa fönstren och göra rent i skåpen i köket. Då kan du boka hemstädning för dessa enstaka tillfällen, utan att oroa dig för abonnemang. Det viktigaste är att du är nöjd med hur ditt hem känns och ser ut för din egen sinnesfrid.

Dags för julstädning nu?

20 dec 2019

Är det dags för att se över silvret i julstädningen? Generationer före oss var duktiga på att spara på allt som var fint. Kläderna skulle sparas, särskilt de fina kläder och nya som man köpte in för att ha när det var dags för fester – "finkläderna", liksom "finskorna" (inte kvinnliga finländare). På liknande sätt sparade man på silvret, tills det var dags för fest, då plockades allt silver fram, som har stått och dammat i köksskåpen i väntan på festen. 

När man sedan tog fram silvret som skulle användas, var de ju svarta av att bara ha stått. Det var då man putsade silvret lagom till julfirandet. Så om du känner igen dig, kanske det är dags att ta fram alla gamla recept, allt fint silver och damma av både kök och vardagsrum för stundande julfirande.

Skönt när hemmet är städat

De allra flesta gillar ordning och reda. Det är jobbigt med att arbeta i ett kaos. Ska man till exempel göra mat i köket eller baka, om man då inte vet var ugnsformarna finns, var skedar, degbunkar, slickepottar, vispar och liknande finns, då blir det jobbigt att arbeta i det köket. Då börjar varje sådant moment med att man först måste leta reda på alla saker innan man kan sätta igång. Hittar man inte de sakerna, då måste man gå iväg och handla hem dem. Om man sedan hittar sakerna, för att man letar efter något annat, då kan man ledsna på det hela och vägra baka eller göra mat i det egna hemmet. Då är det bättre med ordning och reda. Och det kan det egentligen bara bli, om man regelbundet städar sitt hem.

Behövs det en storstädning av hemmet?

Lagom till jul, är det inte så dum idé att städa ordentligt hemma. Man kanske inte behöver tvätta fönster, om det är många andra saker som är i behov av städning, men det kan vara skäl att se till att dammsuga ordentligt hela bostaden, moppa golv, städa alla ytor, rengöra badkar och handfat och toastol ordentligt inför julen. Ska man hemma gäster, vill man säker att de ska känna sig extra välkomna med en städad bostad. Ska de sova över, är det dags att plocka fram extra sängar, extra täcken och kuddar. Man kanske behöver bädda med rena lakan, och plocka fram rena handdukar. Känns det jobbigt? Städar man regelbundet behöver just städningen inför julen inte bli lika stor och viktig. Då kanske det räcker med att dammsuga och plocka undan saker som gör det stökigt. Sugen på att anlita städfirma till en regelbunden hemstädning? Läs mer om hemstädning i Malmö på: https://www.hemstädningmalmö.com

När du behöver flyttstädning i Västerås

15 nov 2019

När man behöver en flyttstädning i Västeås, kan man alltid börja med att rådfråga några städfirmor som kan erbjuda flyttstädning. Det är som de flesta förstår väldigt viktigt att hitta rätt slags städfirma som kan ta på sig att utföra flyttstädningen i Västerås.

Hyresvärdar och även om man säljer sin bostad kommer nästa boende, att tycka att flyttstädningen ska hålla hög nivå och var gjord på sätt som ska godkännad. De har då höga krav på att i princip allt mellan golv och tak, ska vara rengjort. Det gäller fönster, fönsterbrädor, fönsterkarmar, element, vägguttag, strömbrytare och golvlister – alla små detaljer i en bostad ska även rengöras och inte glömmas bort.

Allt ska vara rent i köket

I köket är det krav på att alla köksskåp och köksluckor och diskbänk, liksom arbetsbänk är helt rena från fläckar. Även under diskbänken ska det vara rent, där man slänger sina sopor. Har man en ställning som lämnas kvar, så ska ställningen vara helt ren. Eller så slänger man ställningen så att nästa boende får installera sin ege ställning för de olika sopkärlen. Förutom att köksinredningen ska vara helt ren så ska även väggarna rengöras, liksom alla vitvaror.

I vardagsrummet ska alla fönster, fönsterbrädor och fönsterkarmar vara helt rengjorda. Där ska alla vägguttag och strömbrytade vara rena, liksom golvlister och dörrkarmar och dörrhandtag. I alla rum ska alla garderober vara rengjorda både inuti och ovanpå och utanpå. Alla element måste rengöras bakom så att allt damm kommer bort. Liksom golvlister, fönster och fönsterbrädor.

Hela inredningen i badrum ska vara rent

I badrummet är det mycket viktigt att badrummets inredning rengörs. Toastolen ska vara helt fläckfri, liksom handfat och badkar. Där får inte finnas några kalkfläckar. På samma sätt måste man ta loss golvbrunnen och ta loss alla delar så att man kommer åt och rengör golvbrunnen. Sedan ska den sättas tillbaka. På samma sätt måste man rengöra duschstället. Alla kranar måste rengöras noggrant.

Har man en balkong, terass eller altan måste allt rengöras ordentligt, liksom garage och förråd. Det bästa är om man börjar med att packa allt som finns i garage och förråd. För då glömmer man inte bort det, sedan kan man rengöra garaget och förrådet när man väl har tömt allt som finns där. På samma sätt bör man se över trädgården, och avlägsna allt som finns där, antingen man slänger det eller tar med det. Tycker du att det är svårt? Du läsa mer här om flyttstädning i Västerås.

Klarar robotdammsugare av hundhår?

5 nov 2019

Klarar en robotdammsugare av hundhår, finns de några ytor som lämpar sig sämre och finns det kapacitet nog hos dagens modeller för att helt ersätta den traditionella dammsugaren? Vi tänkte ge lite information och några samlade tankar om robotdammsugare och sopmaskin som vi hoppas att vi genom detta kan komma att underlätta för dig.

En robotdammsugare idag är betydligt bättre än vad motsvarande sopmaskin var för några år sedan. Den har bättre sugförmåga, den har ett lägre ljud, den är mer sofistikerad och navigerar via exempelvis sensorer eller kameror samt har en längre batteritid. Det är således en bättre investering nu än vad det var för några år sedan. Därmed dock inte sagt att det handlar om en genomsäker sådan och att man kan kassera den traditionella dammsugaren. Riktigt där är man inte ännu.

Robotdammsugare VS traditionell dammsugare

Ibland kan man behöva en sopmaskin istället för en dammsugare

En vanlig dammsugare klarar fortfarande av fler saker än en robotmodell, något som kommer av att man ställer högre krav på den förra. En robotdammsugare har inga krav gällande exempelvis sugförmåga – vare sig på hårda eller mjuka underlag – och det gör naturligtvis att en tydlig skillnad syns. Ska du suga upp exempelvis damm eller hundhår från ett hårt golv så kan du räkna med att en A-klassad dammsugare – som allra minst – suger upp 98 procent av detta. En robotdammsugare å sin sida, den kan göra detta som absolut max.

Ser man till hundhår på en matta – vilket inte är ovanligt – så blir skillnaden ännu större. Robotdammsugaren kan som allra mest klara av runt 93 procent; detta medan en A-klassad, traditionell dammsugare klarar av minst 91 procent. Ser man saken ur denna synvinkel så är det svårt att se en robotdammsugare som annat än ett rent komplement till den vanliga dammsugaren. Att jämföra exempelvis en städmaskin och dess överlägsna kapacitet med den dammsugare du har stående i städskåpet. Det kanske ser rent ut, men vid en närmare granskning så ser man också smutsen lite varstans.

Ett ypperligt komplement

Det kanske låter som om vi inte rekommenderar en robotdammsugare. Så är inte fallet. Faktum är att det är en riktigt bra lösning som definitivt kommer att göra vardagen enklare. Den kan arbeta medan du är på jobbet och genom detta så kommer du också att mötas av ett renare hem så fort du går innanför dörren. Men, det vi menar är att det bör handla om ett komplement.

Du kommer inte undan att dammsuga vissa ytor och du måste fortfarande torka golven på samma sätt som du gör idag. Skillnaden ligger i att detta inte behöver ske lika regelbundet som i dagsläget. En robotdammsugare är en perfekt lösning för stressade barnfamiljer som kanske, för all del, har ambitionen att hålla rent, men som saknar tiden för att göra detta på en daglig basis. Genom att investera i en robotdammsugare så köper man sig tid till annat. Det är bra och det är något som varmt kan rekommenderas.

Tänk på att underlätta för din robotdammsugare

En robotdammsugare passar bättre i vissa hem än i andra. Hårda ytor är, som sagt, att föredra. Har du en massa heltäckningsmattor så kommer du att få en begränsad effekt. Detsamma gäller för hem med en massa etage och/eller trappor. Man bör även se över exempelvis trösklar och högre mattkanter samt hur möblerna är placerade. Sladdar och kablar är andra typer av fiender som står i vägen för en robotdammsugares fulla potential.

Kort och gott: bor du i en bostad som endast har ett plan, som är spartanskt inrett och som inte har en massa mattor i varje rum så är detta något som kommer att ge dig en bättre effekt av den robotdammsugare du köper. Håll undan och underlätta för den i sitt dagliga arbete.

Så städar man bäst trappan

25 okt 2019

Har man en trappa hemma, vet man att den snabbt kan samla på sig damm och en massa annat skräp, smuts och blir ful om den inte städas regelbundet. Det bästa redskapet att städa en trappa med är en golvmopp. Många använder dammsugare, men har man gjort det flera gånger; försökt dammsuga trappan med en dammsugare, märker snabbt att dammsugaren sällan får plats i trappan. Det krävs nästan att man har en dammsugare som man kan bära på ryggen, och det är sällan som man skaffar sig en dammsugare som man kan bära på ryggen. Då är en vanlig golvmopp lättare att städa en trappa med.

Ta samtidigt bort alla fläckar

Är det en trappa, till exempel i ett trapphus, blir trappan snabbare smutsig än den som man har inomhus. I ett trapphus går många människor med stövlar och skor som drar in all slags smuts som finns utomhus. Alla de som går in utifrån, ser sällan till att borsta bort smuts och damm. Istället går de rakt in utan att tänka på vilken smuts som de drar in utifrån. Många ser samtidigt till att smutsa ner väggar och trappledningar. Man tappar godispapper och näsdukar i trappan. Skor som har svarta underlag, lämnar fula fläckar i trappan. Särskilt om man har en ljus trappa syns skoravtrycken som är svarta undertill. Då behöver man en riktigt duktig städare som tar sig an trappstädningen i Stockholm, till exempel.

Trapphuset ger olika intryck

Ett välstädat eller ett smutsigt trapphus riskerar att spilla över på de som bor i huset. Är trapphuset fult och eftersatt, kan man få en dålig uppfattning om dem som bor där, även om de själva skulle vara ordentliga och riktigt trevliga, så lämnar intrycket av trapphuset ett dåligt intryck. Och tvärtom, om trapphuset är välkomnande och fint och underhållet, spiller det intrycket över på alla som tar emot, även om den egna bostaden skulle vara fin och städad. Så alla som är måna om hur andra ser på dem, bör ha en fin och välstädad trappa och entré. Vill man få tag i någon städare som är duktig på trappstädning, bör få tag i en städfirma som är van vid trappstädningar. Det är inte alla städare som tar på sig uppgiften att städa ett trapphus, det är endast några få som är villiga att göra det. Ofta tar de även på sig att städa hela entrén, trappledningar, lampor och hissar. Här kan du läsa mer om trappstädning i Stockholm: stockholmtrappstädning.se.

Låt ett städbolag sköta hemstädningen

15 aug 2019

Många känner att inte orken finns och att tiden inte räcker till att hålla det egna hemmet så rent som man skulle önska. Vem skulle inte vilja ägna tiden som går åt för att städa varje vecka åt familjen och sina intressen istället? 

Men det finns faktiskt en enkel lösning, nämligen att ta hjälp av ett städbolag som får sköta städningen av bostaden. Då blir det för det första tid över till annat, plus att resultatet kommer bli bättre än när du gör det själv eftersom vi pratar om riktiga städproffs.

Tryggt att anlita städhjälp

Idag är städbolagen mycket seriösa och erbjuder generösa garantier på väl utfört arbete, heltäckande försäkringar och har alla certifikat som krävs. De städar mycket noggrant efter noga framtagna checklistor för att inget ska missas och har trygga och säkra rutiner för hantering av nycklar och koder för att komma in. Skulle det uppdagas det städningen inte utförts som avtalat åtgärdas detta kostnadsfritt. 

När du hittat några passande städfirmor är det ett bra tips att be om offerter på flera och jämföra dessa. Sök gärna på omdömen på internet för att se så du inte köper grisen i säcken. I offerten ska du specificera vad du vill ha städat, hur ofta du vill ha städat och hur stort det är. 

Sedan erbjuder många företag en provstädning innan du bokar in en abonnemangsstädning. Sedan kan du tryggt välja passande tider när du vill ha städat. Kanske på samma veckodag varje vecka och du väljer om du vill vara hemma eller inte när det städas.

RUT-avdraget

Vid behov kan du använda dig av statens populära RUT-avdrag som innebär att du endast betalar 50 % av arbetskostnaden. För personer mellan 18-65 år kan man maximalt dra av 25 000 kronor per person och år. Är du över 65 år får du dra av 50 000 kronor. Allt pappersarbete sköts av städfirman och den nya summan blir synlig direkt på fakturan.

Hur ofta ska man städa?

Det vanliga är att man städar varje vecka, men det är så klart beroende på hur stort man bor, om mna har små barn eller husdjur. Om man bokar en kontinuerlig städning blir såklart priset billigare.

Vad du vill ha städat bestämmer självklart du själv och samma gäller när det passar dig bäst. Många erbjuder att det är samma städare som städar varje gång för din trygghet. Det vanligaste är att man städar alla boendeytor samt fönsterputsning. Det går att lägga till specialtjänster som tvättning, diskning och rengöring av kristallkronor.

Så städar du mest effektivt köket

17 jul 2019

Är det dags att städa köket? Har man kanske slarvat med städningen under en längre tid, kan det vara skönt att rengöra hela köket riktigt ordentligt. Varför inte passa på när man ändå är ledig och inte behöver stressa sig genom städningen? Så kan du få en manual å köksstädningen här.

Börja med det smutsigaste först

Det är ingen dum idé att börja med det som är smutsigast först. Det är oftast när man väl har bestämt sig för att städa köket som man har mest energi och då är det bra att utnyttja den. Så börja med det som är smutsigast; till exempel under diskhon, köksfläkten, kylen och frysen eller om man behöver städa hela köksskåpen och alla kökshyllor. Det är bra att börja dem det som är jobbigt först. Sedan när energin börjar tryta kan man ta det som är lättare att städa, som att torka köksskåpen utvändigt, eller bara torka av disk- och arbetsbänk.

Planera städningen på förhand

Det är bra idé att planera sin städning på förhand. Välj en dag som du inte har något annat, så att du har gott om tid, så att du inte behöver stressa med städningen och har en tid som du absolut måste passa. Behöver du till exempel städa frysen, kan det vara bra att planera för det och stänga av frysen så att du får avfrosta frysen i tid innan den ska rengöras. Har du alla rengöringsmedel hemma? Se över dina städredskap. Om du har rätt rengöringsmedel så går städningen så mycket snabbare och du slipper slita och gno.

Här kommer en lista på rengöringssaker som kan vara bra att ha hemma:

 • Disktrasa
 • Diskborste
 • Mjuk svamp
 • Stålull
 • Diskmedel
 • Såpa
 • Diskhandskar

Disktrasan kommer du att behöva till att torka skåpluckor och skåpdörrar. Den mjuka svampen till att rengöra kylen och frysen. Ta loss alla delar i kyl och frys och diska dem, ställ dem sedan att torka innan du lägger tillbaka dem i kyl och frys. På samma sätt är det bäst att använda den mjuka svampen när du rengör köksfläkten. Även här bör du ta loss hela fläkten (alla lösa delar) och diska de olika delarna och låta torka innan du lägger tillbaka dem. I ugnen kan du gott och väl använda såpa. Lägg rikligt med såpa i hela ugnen. Värm den till 50-100 grader under 5-10 minuter. Låt ugnen svalna. Torka sedan hela ugnen ren med en mjuk svamp. Finns det svårare fläckar, använd stålull så att alllt blir rent.

Tyckte du att det där lät för jobbigt? Gör du hellre roligare saker? Varför inte anlita hemstädning i Västerås?

Så ska en flyttstädning göras

4 jul 2019

Du vet väl om att det är höga krav på flyttstädningen? Det är sådant som kan bli underkänt och kan orsaka problem mellan dem som flyttar in och de som flyttar ut. Den ena tycker att det är städat och fint medan någon annan har helt andra krav på en städning. Därför brukar det finnas regler för hur en flyttstädning ska se ut som hyresvärden bestämmer över. På samma sätt finns det regler för hur en ägare av en bostad ska städa för att nästa bostadsägare som flyttar in ska tycka att det är acceptabelt.

Städningen ska vara utan anmärkning

För det första. Det får inte finnas en enda fläck kvar när man har flyttstädat. Och allt ska rengöras mellan golv och tak. Det innebär att det bästa man kan göra när man ska flyttstäda, är att först tömma bostaden. Sedan kan man gå över hela bostaden. Beroende på hur stor den är, kan den ta 6-8 timmar att flyttstäda den. Oftast tar det längre tid än vad man tror, särskilt om man inte har gjort det förut. Därför har vi en check-lista här som man kan bocka av allt eftersom man har gjort och utfört alla de olika sysslorna som ingår i en flyttstädning.

 • Tvätta först alla fönster i alla rum, plus fönsterbrädor, fönsterkarmar och fönsterbågar
 • Rengör alla element, bakom dem och på utsidan av dem
 • Rengör alla strömbrytare, vägguttag och golvlister
 • Städa ur alla garderober och rengör dem inuti, utanpå och ovanpå

I köket:

 • Töm kyl och frys, ta loss allt som går att ta loss. Diska alla delar och torka rent på hyllor och kyl- och frysdörrar
 • Rengör diskmaskin, diskho och diskbänk – och viktigast; under diskhon där det brukar vara smutsigt
 • Rengör alla köksskåp och luckor. Torka rent inuti, utanpå och ovanpå.

I badrummet:

 • Rengör riktigt noggrant toastolen, toaringen och undertill på toastolen.
 • På samma sätt bör handfatet rengöras.
 • Badkaret bör också rengöras, särskilt viktigt är det invid avloppet, och under badkaret.
 • Golvbrunnen ska tas isär och rengöras i alla de olika delarna.
 • Duschstället ska rengöras, särskilt viktigt är det att kakelplattor eller stenskivor kring duschstället blir rengjort.
 • Badrumsskåp och all förvaring ska tömmas och rengöras. Glöm inte att rengöra ovanpå badrumsskåp.

I garage och förråd:

 • Dessa ska tömmas ordentligt. Här ska inget lämnas kvar.
 • Man kan sopa golvet och torka rent på eventuella hyllor.

Tyckte du det där var nästan omöjligt och svårt att göra för dig? Då kan du alltid anlita en städfirma för din flyttstädning i stället. Läs mer här om hur du kan anlita flyttstädning i Norrköping.

Dags för vårstädning

27 jun 2019

Det kan vara mycket stressigt att hinna med städningen och få till det berömda livspusslet, framför allt för man är en barnfamilj. Det är svårt att hinna med när båda föräldrarna arbetar heltid. Hämtningar och lämningar på förskolan, barnens fritidsaktiviteter och annat som hör livet till tar all tid i veckorna.

Våren är här

Efter en lång och mörk vinter är äntligen våren i antågande och med den kommer ljuset. Den är väldigt efterlängtad men då börjar och också det syns hur smutsigt det är efter vintern. Fönstren är smutsiga och behöver putsas, golven behöver skuras samt kök och badrum behöver en rejäl omgång.

Vår och sommar innebär att man oftare bjuder över vänner och bekanta på tillstälningar och fester och då vill man ju att det ska vara rent och fräscht. 

Ta hjälp med städningen

Fler och fler anlitar professionell hjälp med städningen i dagens stressiga samhälle. I och med RUT-avraget har det blivit relativt billigt för gemene man och det har gjort städbranschen till en välmående bransch som omsätter miljarder varje år. Förr i tiden var hemhjälp bara för de rika men nu är det alltså inte så. Det har gjort att branschen blivit väldigt seriös med kollektivavtal, gällande försäkringar och reglerade löner för städarna.

Det är viktigt att anlita seriösa aktörer och inte svart arbetskraft. Kontrollera olika städbolag och jämför dessa och be om offerter. Sök på internet efter recensioner på olika städbolag och se vad deras kunder tycker. 

Vad kan man få hjälp med?

Det korta svaret är allt. De allra flesta aktörerna på marknaden kan hjälpa till med all tänkbar städning. Det kan handla om vanlig veckostädning som dammsugning, dammtorkning, rengöring av kök och badrum. Man kan också få hjälp med fönsterputsning, tvätt av kläder, polera golven och grovstädning av till exempel källare, tvättstuga och vindsutrymmen. Är man nöjd med den första städningen kan man boka in en kontinuerlig veckostädning och då blir priset billigare.

RUT-avdraget ger privatpersoner "rabatt"

För privatpersoner mellan 18-65 år gäller att man får dra 50 % av arbetskostnaden för hushållsnära tjänster upp till 25 000 kr per år och person. För 65-plussare är taket hela 50 000 kr. Det gäller som sagt per person så är man två vuxna i hushållet blir det dubbelt. 

Det är även mycket enkelt att använda RUT, avdraget görs direkt på fakturan och kontrolluppgifterna skickas till skatteverket av städfirman. RUT-avdraget gäller även för trädgårdsarbete, tvättjänster, reparationer av vitvaror och IT-produkter med mera.

 

Spar tid - anlita städhjälp

21 jun 2019

Handen upp den som har en massa tid över till städning! I dagens stressiga samhälle känner fler och fler att de inte har tid med städningen av hemmet. Men städningen är nödvändigt för ett fins och fräscht hem. Och i smutsen får bakterier lätt fäste och kan orsaka sjukdomar och angrepp av skadedjur. Ett smutsigt hem känns ofräsch oavsett hur fin inredning man har. 

En lösning på detta är att boka in städning av en städfirma. Då får man enkelt och smidigt ett skinande hem när man själv gör annat. Tänk vad skönt!

Hur går det till?

Städbranschen har exploderat och det finns seriösa aktörer överallt. Det är stor skillnad från förr när det var vanligt med svart städning och endast de välbeställda hade råd med privat städning. När man hittat en passande städare tar man kontakt för att diskutera ett passande upplägg som passar ens behov. Det går att skräddarsy exakt vad man vill ha städat och när det ska ske.

Beroende på storlek på hemmet och vilka tjänster man vill ha får man en offert med prisförslag. För privatpersoner så går det även att använda det statliga RUT-avdraget. Det innebär en sorts rabatt på 50 % på arbetskostnaden som dras direkt på fakturan. Allt sköts smidigt av städaren så man behöver inte göra något alls.

Vad behöver du för städning?

Städfirmor har tjänster för alla behov. Kanske behöver man ha en grovstädning i hemmet med dammsugning, dammtorkning och avtorkning av alla öppna ytor i alla rum vid ett visst tillfälle. Eller kanske behöver du kontinuerlig på fasta dagar. Om städningen inte varit så bra på sistone kanske man behöver en riktig storstädning där förutom vanlig städning även ingår till exempel rengöring av köksfläktar och inuti skåp samt utdragna vitvaror med avtorkning runt dessa. Golven kommer också att skuras efter dammsugning.

Ska du flytta? Då kanske en flyttstädning är något för dig. Då städas boendet grundligt efter att bostaden har tömts. På vissa ställen där det kanske aldrig har städats tidigare. Kraven är höga på en flyttstädning så det kan vara svårt att få ett tillräckligt bra resultat om man tänker sig städa själv. Risken är stor att man får underkänt på städningen. 

Nu när vården är här så ser man hur smutsiga fönstren är. Det blir ett helt annat ljus i bostaden med nytvättade fönster. Även utsikten blir mycket vackrare. Så passa på att boka en fönsterputsning och njut av våren.

 

 

← Äldre inlägg