Hur kan hemstädning i Stockholm hjälpa min familj?

Att man numera får dra av sin hemstädning som en hushållsnära tjänst på sin deklaration har – främst i de större städerna – visat sig vara en skänk från ovan för många familjer. I Stockholm ser man att detta rut-avdrag , som det kallas, nyttjas i en betydligt större utsträckning än vad som sker i mindre städer och detta beror inte på att just stockholmare är latare eller bryr sig mindre utan handlar mer om hur själva staden ser ut. Avstånden i just Stockholm påverkar nämligen familjelivet på ett helt annat sätt än vad de gör i exempelvis Härnösand, Kramfors eller Sundsvall och man hinner helt enkelt inte med att sköta sin hemstädning på samma sätt.

Ska du exempelvis ta dig från din bostad i Nacka till ditt jobb i Solna så innebär ju detta att du måste åka genom själva Stockholm och att det under rusningstrafik kan ta upp till två timmar – dagligen!- att pendla. Där förstår man att hemstädning och annat läggs åt sidan – man hinner helt enkelt inte med då man utöver arbete även måste hämta barn, köra dem till olika aktiviter och annat tidskrävande. Vi menar här att detta naturligtvis inte är något unikt för just en familj i Stockholm men att det där blir så extremt med pendlande att just detta rut-avdrag blir en absolut nödvändighet för att få vardagen att gå ihop.

Att som familj boende i Stockholm kunna anlita en firma som sköter om hemstädning är alltså i de allra flesta fall den bit i livspusslet som gör att det går ihop. Hemstädning i Stockholm är helt enkelt en marknad som är här för att stanna då den är direkt livsviktig för många familjer och vi får här hoppas att detta rut-avdrag inte tas bort.

Vem anlitar jag för hemstädning i Stockholm?

Just det med marknaden inom hemstädning i Stockholm gör att man som privatperson har ett väldigt urval och kan välja och vraka lite som man vill. Allt ska naturligtvis ligga på en bra nivå – både gällande utförande av själva städningen och för priset man betalar för den. Marknadsmässiga löner är ett måste inom hemstädning i Stockholm – och inom alla branscher och orter – men man kan i Stockholm få betydligt billigare priser än i övriga Sverige gällande just hemstädning. Detta beror på att man där kan använda sig av den heta marknaden och på så sätt få ett bättre pris – även om man nu betalar marknadsmässiga löner.

Som privatperson i Stockholm kan man nämligen på ett helt annat sätt kontakta olika företag inom hemstädning än vad man kan göra i exempelvis Härnösand, Kramfors eller Sundsvall där kanske enbart ett företag är aktivt. Naturligtvis får man här lita på att företaget i fråga ger sina anställda schyssta villkor och ger dessa den lön de förtjänar så att man inte bidrar till någon sorts lönedumpning. Anledningen till att man kan få billigare hemstädning i Stockholm beror snarare på att efterfrågan av jobb gör att företagen helt enkelt kan öka sin omsättning utan att sänka lönerna för sina anställda.

9 Jul 2017