Jobba med hemstädning i Stockholm

Ett jobb inom städbranschen i allmänhet och hemstädning i synnerhet är ett yrkesval som fått ett sämre rykte än vad det förtjänar. Folk i allmänhet ser nämligen de som städar och sköter om hygienen hos privatpersoner och hos företag som lata och outbildade människor som inte skulle ha någon annan chans på arbetslivet än att just städa.

Här måste man dock tänka om – rejält – städbranschen och de som är verksamma där är nämligen väldigt lukrativ och det finns mycket pengar att tjäna just där om man lägger manken till. Detta är en möjlighet som blir extra stor om man bor i en större stad som Stockholm där exempelvis hemstädning blivit väldigt populärt under de senaste åren, inte minst i mer välbärgade områden som Täby och Bromma med flera. Det här går att förklara med att det går att använda sig av det så kallade rut-avdraget då man anlitar ett företag för hemstädning och alltså kan dra av en del av beloppet på sin deklaration och få tillbaka denna på sin skatt.

Det här gör alltså att folk på ett annat sätt överväger att använda sig av hemstädning över hela landet men särskilt då i just Stockholm. Vill man jobba inom hemstädning i Stockholm så finns det alltså väldigt mycket jobb att få och man kan se att detta även ser ut att hålla i sig över en längre tid. Visst, många pekar på att det är rut-avdraget som gör att personer i Stockholm använder sig av hemstädning och att om detta försvann – ja, då skulle också hemstädning minska radikalt. Detta är dock inte helt säkert för om man ser till bekvämligheten som en hemstädning ger och de långa avstånd som finns i just Stockholm så kommer man direkt att märka att detta är här för att stanna – oberoende av rut-avdraget.

Man kan istället säga att rut-avdraget gjorde det möjligt för folk i Stockholm att prova att använda sig av hemstädning och att de nu har insett att detta är en absolut nödvändighet för att få ihop sitt livspussel. Med- eller utan rut-avdrag så kommer alltså hemstädning att fortsätta vara stort i Stockholm och söker man arbete- eller startar en firma inom detta område så har man också goda möjligheter att tjäna pengar.

Starta eget inom hemstädning i Stockholm

Det är alltså snarare smart att ge sig in i städbranschen i Stockholm och naturligtvis har man här större chanser att tjäna pengar om man driver ett företag i privat regi än om man är anställd hos någon annan – men så är det ju med allt. Tipset kan här vara att man först börjar som anställd hos en etablerad firma inom hemstädning i Stockholm och lär sig yrket från grunden. Därefter öppnar man ett eget företag och försöker komma igång med en egen verksamhet inom området.

För att driva ett företag inom hemstädning så krävs det inte så mycket utrustning, det är inga höga omkostnader och det krävs ingen hyra av lokaler eller annat. Det finns alltså mycket som talar för att man snabbt kan komma igång och gå med rejäl vinst om man öppnar ett företag inom hemstädning i Stockholm – och detta alltså även om rut-avdraget modifieras eller försvinner.

25 Apr 2017