Kom undan sladdhärvan genom hemautomation

Är du trött på att se hur sladdar och kablar ringlar sig fram likt ormar över dina golv? Du är långt ifrån ensam om detta problem. Idag använder vi mer elektronik än någonsin tidigare och det gör att vi också har en lite effektivare och enklare vardag. Men det medför också det problem vi just nämnde. Speciellt i äldre bostäder kan man se att det här blir ett problem. Både rent estetiskt - det är allt annat än snyggt - rent praktiskt i och med svårigheten att städa och säkerhetsmässigt då exempelvis ett barn kan börja leka med kablarna i fråga.

Varför äldre hus då? Ja, dessa har inte hängt med i våra ökade krav. I ett vanligt kök så kanske det finns ett- möjligen två vägguttag och dessa täcker inte på långa vägar de krav vi har. Något som varje tonårsförälder kan skriva under på då smockan allt som oftast hänger i luften som en följd av att man inte kan ladda sin mobiltelefon

Sverige är också bland de sämsta i klassen i den här frågan. Faktum är nämligen att det är möjligt att ta steget in i framtiden redan nu och att våra grannländer redan gjort detta i en större utsträckning. Både Norge och Danmark har nämligen börjar förvandla sina hus och tagit steget in det moderna hemmet - något som innebär hemautomation och som konkret kan förklaras av smartare lösningar.

Skulle du anlita en elektriker i syfte att förvandla sitt hus i Stockholm enligt den hemautomation vi talar om så skulle detta innebära att exempelvis lampor tänds och släcks som en följd av rörelse, att vi belysning återkommer vid vissa tider - så du läser och ser film exempelvis - och att du kan styra allt ifrån värmepump, kylskåp, temperatur och elförbrukning via din mobil. Allt detta är alltså möjligt och - det bästa av allt: trådlöst. Framtiden behöver vi inte vänta på då vi redan befinner oss mitt i den. Låt en elektriker förvandla ditt gamla hus i Stockholm till ett smart sådant.

En billigare lösning - låt en elektriker skapa fler uttag

Den stora anledningen till att detta inte skett i en större omfattning är att det fortfarande kostar ganska mycket pengar. I USA och exempelvis Nederländerna så är hemautomation inte alls lika dyrt och det gör naturligtvis efterfrågan högre. Vi får hoppas att priserna sjunker även här. Tecken finns. Bland annat så erbjuder Myresjöhus numera paket som går att installera i deras nyckelfärdiga villor. Det kan sätta press på andra leverantörer.

Om du skulle sakna pengar för tillfället och inte har råd att ta denna kostnad så kan du ändå anlita en elektriker och bli kvitt den stora sladdhärvan i ditt hem i Stockholm. Här är lösningen lättare att greppa: du låter en elektriker skapa fler vägguttag och kan således se färre sladdar ringla fram längs dina golv. En enkel, billig och effektiv lösning för att lindra ett stort problem - och förhoppningsvis skapa lugn och ro i en tonårsfamilj.

Här kan du läsa mer om hur en elektriker arbetar: http://www.elektrikerstockholm.nu.

12 Nov 2018