Låt ett städbolag sköta hemstädningen

Många känner att inte orken finns och att tiden inte räcker till att hålla det egna hemmet så rent som man skulle önska. Vem skulle inte vilja ägna tiden som går åt för att städa varje vecka åt familjen och sina intressen istället? 

Men det finns faktiskt en enkel lösning, nämligen att ta hjälp av ett städbolag som får sköta städningen av bostaden. Då blir det för det första tid över till annat, plus att resultatet kommer bli bättre än när du gör det själv eftersom vi pratar om riktiga städproffs.

Tryggt att anlita städhjälp

Idag är städbolagen mycket seriösa och erbjuder generösa garantier på väl utfört arbete, heltäckande försäkringar och har alla certifikat som krävs. De städar mycket noggrant efter noga framtagna checklistor för att inget ska missas och har trygga och säkra rutiner för hantering av nycklar och koder för att komma in. Skulle det uppdagas det städningen inte utförts som avtalat åtgärdas detta kostnadsfritt. 

När du hittat några passande städfirmor är det ett bra tips att be om offerter på flera och jämföra dessa. Sök gärna på omdömen på internet för att se så du inte köper grisen i säcken. I offerten ska du specificera vad du vill ha städat, hur ofta du vill ha städat och hur stort det är. 

Sedan erbjuder många företag en provstädning innan du bokar in en abonnemangsstädning. Sedan kan du tryggt välja passande tider när du vill ha städat. Kanske på samma veckodag varje vecka och du väljer om du vill vara hemma eller inte när det städas.

RUT-avdraget

Vid behov kan du använda dig av statens populära RUT-avdrag som innebär att du endast betalar 50 % av arbetskostnaden. För personer mellan 18-65 år kan man maximalt dra av 25 000 kronor per person och år. Är du över 65 år får du dra av 50 000 kronor. Allt pappersarbete sköts av städfirman och den nya summan blir synlig direkt på fakturan.

Hur ofta ska man städa?

Det vanliga är att man städar varje vecka, men det är så klart beroende på hur stort man bor, om mna har små barn eller husdjur. Om man bokar en kontinuerlig städning blir såklart priset billigare.

Vad du vill ha städat bestämmer självklart du själv och samma gäller när det passar dig bäst. Många erbjuder att det är samma städare som städar varje gång för din trygghet. Det vanligaste är att man städar alla boendeytor samt fönsterputsning. Det går att lägga till specialtjänster som tvättning, diskning och rengöring av kristallkronor.

15 Aug 2019