Låt inte priset styra när du väljer städfirma

Ett vanligt fel som begås i samband med att privatpersoner ska anlita en städfirma är att man låter plånboken vara den som styr valet. Missförstå oss rätt här; ekonomin är viktig, men vi anser att ett lågt pris aldrig får gå ut över kvaliteten på jobbet och tyvärr är detta inte alls ovanligt då det kommer till just olika städtjänster.

Kort sagt; i många fall så får man också det man betalar för hos en städfirma och det kan handla om fuskstädning, det kan handla om utebliven sådan och det kan till och med handla om att saker och föremål försvinner i samband med att en städning genomförs. Det gemensamma i dessa fall är ofta just det vi nämnde ovan: att man låtit sin plånbok styra och kostnaden för en städfirma är det avgörande.

Det vi kan säga gällande denna kostnad är följande – den är ganska låg oavsett vilken städfirma man väljer och att då aktivt jaga den billigaste är i många fall ganska onödigt. Att en städfirma är billig går att spåra till främst två stycken orsaker; enligt följande punkter:

  • Konkurrensen dem emellan. Man har en fördel gällande priser om den tjänst man eftersöker är konkurrensutsatt och så är definitivt faller när det handlar om städfirmor, åtminstone i städer som är hyfsat stora. Priserna ligger på en väldigt rimligt nivå och oavsett om du behöver hjälp med hemstädning någon gång i veckan, en rejäl storstädning eller kanske en flyttstädning så kommer du också att kunna få detta till ett bra pris.
  • Rut-avdraget. Adderar man rut-avdraget till ovan nämnda punkt så kommer man också väldigt billigt undan. För de som inte vet vad rut-avdraget innebär så kan vi kortfattat förklara det enligt följande: Du anlitar en städfirma för hemstädning av ditt hem. Då jobbet är gjort så drar du av halva kostnaden på arbetet på din deklaration och får därefter summan tillbaka på skatten. Det här sköts ofta direkt och du slipper således hålla på med en massa pappersarbete. Taket på rut-avdraget ligger numera på 25.000 kr/år och per person mot tidigare 50.000 kronor. Det har skett en förändring, men man ska veta att avdraget fortfarande är väldigt generöst och om man är två vuxna i en familj så kommer man också upp till 50.000 kronor sammanlagt.
26 Mar 2017