Punkter som leder till bättre hemstädning

Du har förmodligen någon gång stått med din dammsugare i handen och lekt med tanken på att slippa detta och göra exakt det som så många andra i dagens Sverige gör – anlita en städfirma för hemstädning. Om detta kan vi säga följande – varför inte?

Det finns definitivt ett värde i detta – både ett ekonomisk sådant och ett värde sett till hur det beslutet kommer att förenkla din vardag. Det ekonomiska värdet finns i att det är möjligt att dra av upp till halva arbetskostnaden genom en generös skattesubvention vid namn Rut-avdraget och där således en hemstädning utförd av en professionell städfirma är väldigt billig.

Detta med ett tak om 25.000 kronor årligen och per person – ett tak som få familjer i Sverige kommer upp till och som verkligen gjort stor nytta sett till den andra delen av de värden vi ovan nämnde. Professionell hemstädning köper mer tid – så enkelt är det; man slipper oroa sig för att hinna städa, man kan jobba över med gott samvete, man får tid för sina barn och man hinner sköta både träning och att umgås med sina vänner.

Kort och gott; nästa gång du leker med tanken om professionell hemstädning – gör slag i saken och kontakta en städfirma.

Ställ dig några frågor innan

Dock så finns det några punkter som du bör ha i åtanke innan du gör det. Tänk på detta innan:

  • Vad behöver jag? En hemstädning hos dig kanske skiljer sig markant från hur behover ser ut hos en annan perosn. Även om en städfirma kan erbjuda någon typ av standardstädning så är det viktigt att du först går igenom vad du behöver hjälp med och därefter syr ihop ett schema tillsammans med det städföretag du kontaktar.
  • Hur ofta ska hemstädning ske? Samma sak här; behöver du städning varje vecka eller räcker det med en rejäl storstädning en gång i månaden?
  • Kan städföretaget provstäda innan? Hur lång tid det tar att städa hos dig är viktigt att veta då du ofta betalar per timme och därför bör du kunna få en provstädning genomförd innan du skriver ett kontrakt. Baserat på denna så kan du och städföretaget därefter på ett bättre sätt uppskatta tiden och kostnaden för just ditt hem.
  • Vad händer om något går sönder? Viktigt är att du ser över vilka försäkringar som företaget har och vad som gäller vid eventuella skador i ditt hem. En olycka kan ske och den kan hända vem som helst; därför så är denna fråga viktig att då ett svar på.
13 Oct 2016