Rätt företag för er kontorsstädning

Miljön på arbetsplatsen spelar stor roll och detta sett ur flera synvinklar. Dels så mår man bättre om det är rent runtomkring, dels så kan man - genom exempelvis bättre kontorsstädning - också förhindra sjukdomar och som ett tredje skäl så kan vi nämna det intryck man lämnar.

Om du som arbetsledare och företagare har leverantörer, kunder eller framtida affärspartners på besök så kommer en ren miljö att ge er en fördel - en smutsig sådan kommer att ligga er i fatet. Hur ska man kunna göra affärer med ett företag som inte ens orkar bry sig om att det är smutsigt på kontoret. Det här är snarare en fråga om att man ska utöka sin kontorsstädning än att dra in på den (som många tyvärr verkar göra idag).

Rätt företag i Stockholm lönar sig i längden

Hur många gånger i veckan ska man då få en kontorsstädning utförd? Naturligtvis är det en fråga om hur stor yta det handlar om samt hur många anställda som dagligen arbetar på kontoret. Säg att tre kvällar i veckan är en bra intervall att förhålla sig till rent generellt - Måndag, onsdag och exempelvis fredag brukar fungera.

Vi skulle emellertid säga att du kan ha kontorsstädning varje kväll och ändå vara missnöjd - av den enkla anledningen att du anlitat fel företag. Det är inte ovanligt att man som företagare väljer det billigaste alternativet för sin kontorsstädning och det är sällan ett beslut som lönar sig i det långa loppet. Kontorsstädning är ett precisionsarbete och skiljer sig från annan städning såtillvida att arbetet sker bland känslig utrustning och dokument som inte får försvinna eller förstöras. Adderar man till detta att varje anställd har en station och speciella krav på hur den ska se ut - ja, då förstår man också vikten av att anlita rätt städfirma i Stockholm.

En tumregel är att det inte ska synas att en kontorsstädning skett. Det ska vara rent, snyggt, hygieniskt och prydligt - men det ska inte synas att en städare varit där och flyttat på en massa saker.

Kolla upp städfirman innan

Det krävs lite undersökning innan man skriver ett avtal om kontorsstädning. Kolla alltid upp referenser - det är det viktigaste steget. Många städföretag säger sig ha erfarenhet coh kunskap om kontorsstädning, men ställer sig samtidigt ovilliga att lämna ut kontaktuppgifter om tidigare eller befintliga kunder. Det låter väldigt suspekt och en sådan situation bör man se på med kritiska ögon.

Ett annat steg är att låta städföretaget genomföra en provstädning där ni - tillsammans - ser hur lång tid det tar, vad som är värt att fokusera på samt om det finns några områden som behöver speciell hantering. De flesta städföretag är ytterst kundmedvetna och sätter dina behov främst; kontorsstädning sker utifrån era behov. Det är viktigt att komma ihåg.

27 Apr 2019