Så städar man bäst trappan

Har man en trappa hemma, vet man att den snabbt kan samla på sig damm och en massa annat skräp, smuts och blir ful om den inte städas regelbundet. Det bästa redskapet att städa en trappa med är en golvmopp. Många använder dammsugare, men har man gjort det flera gånger; försökt dammsuga trappan med en dammsugare, märker snabbt att dammsugaren sällan får plats i trappan. Det krävs nästan att man har en dammsugare som man kan bära på ryggen, och det är sällan som man skaffar sig en dammsugare som man kan bära på ryggen. Då är en vanlig golvmopp lättare att städa en trappa med.

Ta samtidigt bort alla fläckar

Är det en trappa, till exempel i ett trapphus, blir trappan snabbare smutsig än den som man har inomhus. I ett trapphus går många människor med stövlar och skor som drar in all slags smuts som finns utomhus. Alla de som går in utifrån, ser sällan till att borsta bort smuts och damm. Istället går de rakt in utan att tänka på vilken smuts som de drar in utifrån. Många ser samtidigt till att smutsa ner väggar och trappledningar. Man tappar godispapper och näsdukar i trappan. Skor som har svarta underlag, lämnar fula fläckar i trappan. Särskilt om man har en ljus trappa syns skoravtrycken som är svarta undertill. Då behöver man en riktigt duktig städare som tar sig an trappstädningen i Stockholm, till exempel.

Trapphuset ger olika intryck

Ett välstädat eller ett smutsigt trapphus riskerar att spilla över på de som bor i huset. Är trapphuset fult och eftersatt, kan man få en dålig uppfattning om dem som bor där, även om de själva skulle vara ordentliga och riktigt trevliga, så lämnar intrycket av trapphuset ett dåligt intryck. Och tvärtom, om trapphuset är välkomnande och fint och underhållet, spiller det intrycket över på alla som tar emot, även om den egna bostaden skulle vara fin och städad. Så alla som är måna om hur andra ser på dem, bör ha en fin och välstädad trappa och entré. Vill man få tag i någon städare som är duktig på trappstädning, bör få tag i en städfirma som är van vid trappstädningar. Det är inte alla städare som tar på sig uppgiften att städa ett trapphus, det är endast några få som är villiga att göra det. Ofta tar de även på sig att städa hela entrén, trappledningar, lampor och hissar. Här kan du läsa mer om trappstädning i Stockholm: stockholmtrappstädning.se.

25 Oct 2019