Spar tid - anlita städhjälp

Handen upp den som har en massa tid över till städning! I dagens stressiga samhälle känner fler och fler att de inte har tid med städningen av hemmet. Men städningen är nödvändigt för ett fins och fräscht hem. Och i smutsen får bakterier lätt fäste och kan orsaka sjukdomar och angrepp av skadedjur. Ett smutsigt hem känns ofräsch oavsett hur fin inredning man har. 

En lösning på detta är att boka in städning av en städfirma. Då får man enkelt och smidigt ett skinande hem när man själv gör annat. Tänk vad skönt!

Hur går det till?

Städbranschen har exploderat och det finns seriösa aktörer överallt. Det är stor skillnad från förr när det var vanligt med svart städning och endast de välbeställda hade råd med privat städning. När man hittat en passande städare tar man kontakt för att diskutera ett passande upplägg som passar ens behov. Det går att skräddarsy exakt vad man vill ha städat och när det ska ske.

Beroende på storlek på hemmet och vilka tjänster man vill ha får man en offert med prisförslag. För privatpersoner så går det även att använda det statliga RUT-avdraget. Det innebär en sorts rabatt på 50 % på arbetskostnaden som dras direkt på fakturan. Allt sköts smidigt av städaren så man behöver inte göra något alls.

Vad behöver du för städning?

Städfirmor har tjänster för alla behov. Kanske behöver man ha en grovstädning i hemmet med dammsugning, dammtorkning och avtorkning av alla öppna ytor i alla rum vid ett visst tillfälle. Eller kanske behöver du kontinuerlig på fasta dagar. Om städningen inte varit så bra på sistone kanske man behöver en riktig storstädning där förutom vanlig städning även ingår till exempel rengöring av köksfläktar och inuti skåp samt utdragna vitvaror med avtorkning runt dessa. Golven kommer också att skuras efter dammsugning.

Ska du flytta? Då kanske en flyttstädning är något för dig. Då städas boendet grundligt efter att bostaden har tömts. På vissa ställen där det kanske aldrig har städats tidigare. Kraven är höga på en flyttstädning så det kan vara svårt att få ett tillräckligt bra resultat om man tänker sig städa själv. Risken är stor att man får underkänt på städningen. 

Nu när vården är här så ser man hur smutsiga fönstren är. Det blir ett helt annat ljus i bostaden med nytvättade fönster. Även utsikten blir mycket vackrare. Så passa på att boka en fönsterputsning och njut av våren.

 

 

21 Jun 2019