Underlätta vardagen med städhjälp

Stressen spelar en allt större roll i våra liv. Det gäller att hela tiden prestera och ta sig vidare, göra karriär och tjäna så mycket pengar som möjligt. Vidare ska man - utöver detta - också ha en familj, ett hus att sköta om och som om detta inte vore nog så kan man hela tiden följa andra ”mer lyckade” människors liv via exempelvis Instagram och Facebook.

Allt det här är naturligtvis förenklat och något som inte är applicerbart till alla – att det dock finns en viss sanning i våra påståenden; det råder det inga tvivel om. Vi bygger upp en stress inom oss som gör att vi aldrig riktigt kan slappna av och landa och detta är något som främst sker om man bor i en stad där stressnivån i vardagen är väldigt hög. Jämför man här mellan hur det ser ut i Stockholm och exempelvis Mora så kommer man direkt – efter att ha tagit några steg på gatan en vanlig vardag – se hur ett helt annat tempo finns i huvudstaden.

Lägger man därtill att avstånden i Stockholm, de långa bilköerna samt trängseln hur trängseln i kollektivtrafiken påverkar – ja, då förstår man också varför rut-avdraget är som allra mest använt just där. Att man som privatperson numera – oavsett om man bor i Stockholm eller någon annanstans i Sverige – kan använda sig av rut-avdraget då det kommer till hushållsnära tjänster har gjort att många – tack vare detta kunnat lindra den stress som finns inombords.

En vanlig person i Stockholm slipper stressa från sitt jobb för att exempelvis hinna handla, laga mat och köra sina barn till aktiviteter och dessutom hinna städa – istället så använder denna person sig av sitt rut-avdrag och kan tack vare detta anlita billig städhjälp. Att man kan använda denna skattereduktion för att ta bort en del av stressen som man skaffar sig i Stockholm och kunna mötas av ett skinande rent hem är något som tilltalar väldigt många.

Billigt även utan rut-avdrag i Stockholm

Rut-avdraget sänktes som bekant inför 2016 innebär det att städhjälp i Stockholm blev väldigt mycket dyrare?

Svaret här är nej. Städhjälp och andra hushållsnära tjänster inom rut-avdraget är billigt även om man bortser från skattereduktionen; något som beror på den rådande konkurrensen i Stockholm. Det finns – helt enkelt – så pass många städföretag i dagsläget - här finns ett - som funnit en stor lönsamhet och som gjort att priserna pressats nedåt – något som naturligtvis är till gagn för de privatpersoner som väljer att nyttja tjänsterna i fråga.

Ingenting tyder på att dessa personer i framtiden – då rut-avdraget blir lägre – kommer att sluta använda sig av extern hjälp i form av exempelvis städhjälp. Nej – ser man till stressen i Stockholm så fungerar hjälp med städning, fönsterputs, tvätt och strykning av kläder som ett väldigt skönt och svalkande bandage. En räddare i nöden och en viktig bit livspusslet, helt enkelt.

25 Jun 2017