Vad ingår i en hemstädning?

Att ta hjälp med hemstädning av en professionell städfirma blir allt populärare i Uppsala, mycket tack vare RUT-avdraget. Hjälp med hemstädning i Uppsala kan verkligen frigöra tid i vardagen och göra den lite lättare att få ihop. Med RUT-avdrag blir kostnaden för hemstädning i Uppsala överkomlig även för en medelklassfamilj där båda föräldrarna har normala inkomster. Tiden man får över kan i stället läggas på avkoppling eller fritidsaktiviteter.

Städningen utförs på dagtid, när familjen jobbar och går i skolan. Vanligast intervall är en gång i veckan, men några väljer att ta hjälp mer sällan, till exempel varannan vecka eller en gång i månaden. Regelbunden städning är bra för familjens hälsa, samt såklart för själva bostaden, som blir omhändertagen och underhållen enligt konstens alla regler. Här går vi igenom vad som normalt brukar ingå i en hemstädning i Uppsala.

Alla rum

I alla rum dammsugs det och fuktmoppas efter behov och golvmaterial. Alla sopor töms och alla fria ytor inklusive fönsterbrädor dammtorkas. Vissna blomblad pockas bort. Speglar och lampor dammtorkas och putsas. Även all hemelektronik befrias från damm, vilket väsentligt sänker brandrisken i bostaden. Synliga fläckar på dörrar, lister och strömbrytare tas bort och alla möbler dammsugs och rengörs efter behov.

Badrum

I badrummet rengörs toaletten, handfatet, dusch och badkar, samt väggar och fria hyllplan. Även under badkar och på rör tas fläckar bort. Speglar och kranar putsas fina och dörrar och dörrkarmar rengörs. Även lampor och ventiler rengörs.

Köket

Alla köksluckor torkas av utvändigt, sopskåpsluckan rengörs även vanligen invändigt i och med at soporna töms. Även spis, diskmaskin, kyl och frys rengörs utvändigt. Alla bänkytor inklusive diskbänken rengörs ordentligt, samt bord, stolar, lampor och element.

Komplettera med storstädning

Hemstädning är tillräckligt för att hålla bostaden i fint skick, den ser alltid ren ut och luktar gott. Någon eller ett par gånger om året krävs dock så klart en städning på djupet. Man kan då välja en storstädning från städfirman när hela bostaden rengörs in i minsta detalj. En storstädning inför jul är till exempel vanligt, en tid då många verkligen har svårt att få tiden att räcka till.

Gör livet i Uppsala lättare

Uppsala är en bra stad att bo i, här finns många arbetstillfällen, mycket att göra både kvällar och helger. Det finns gott om bra skolor och förskolor och många fina parker. Dessutom ligger det nära Stockholm, vilket ytterligare ökar möjligheterna till både jobb, nöje och aktiviteter. Men som i alla större städer kan det ibland vara svårt att få tiden att räcka till och därför väljer många Uppsalabor att ta hjälp med hemstädning.

Hemstädning betalas en gång i månaden oavsett städintervall. Familjen får en syssla mindre att utföra och kan utnyttja tiden till att verkligen njuta av livet i sin stad.

10 Oct 2018