Var finns de olika fönsterputsarna i Solna?

Solna är Sveriges 27:e största kommun när det kommer till folkmängden. Samtidigt är Solna också den tredje minsta kommunen i hela landet. Således finns det ett stort utbud av tjänster och service när det är så pass tätt bebott. Samtidigt finns Stockholm bara några minuter bort med bil, och där finns ett ännu större utbud.

Kort sagt är det enkelt att hitta en firma som sköter fönsterputs i Solna. Beroende på vilken stadsdel i Solna du bor i, kan det vara mer eller mindre tätt med fönsterputsare.

Utbudet nedan är taget från Googles karttjänster. Därmed kan vissa firmor saknas. Inga företagsnamn kommer att nämnas nedan. Istället syftar artikeln endast till att ge en överblick över utbudet av fönsterputs i Solna.

Huvudsta

I Huvudsta finns en firma som har sysslat med fönsterputs i över 30 år. Tjänsterna som erbjuds är många – inte bara fönsterputs. Till exempel erbjuds golvvård, kontorsstädning, butikstädning och mycket mer. Företaget erbjuder helt enkelt det mesta inom städ och lokalvård – och där är fönsterputs en ganska stor del.

Den här fönsterputsaren är den enda som enligt Googles karttjänster finns i stadsdelen Huvudsta. Samtidigt är det en relativt stor firma som troligtvis kan ha hand om ganska många kunder.

Skytteholm

Till skillnad från företaget i Huvudsta, är Skytteholms fönsterputsare mer fokuserad på just fönsterputs. Dock erbjuds vissa städtjänster, men här är det snarare städtjänsterna som är tilläggstjänsterna – inte tvärtom. Dock är det bara huvudkontoret som ligger i Solna, medan själva sätet för verksamheten ligger mer norr om Stockholm, i Åkersberga.

Städningen som erbjuds är kopplad till fönsterputs på ett eller annat sätt. Till exempel nischar de sig mot höghöjdsstädning. Firmans anställda är utbildade i liftteknik, fallskydd och har kunskap om den säkerhet som krävs för att utföra städning på höga höjder. Ofta är det sporthallar, höglagerlokaler, skolor, bibliotek och industrilokaler som brukar vara kunder till den här tjänsten. När det kommer till ”vanlig” fönsterputsning, är det privatpersoner som är de största kunderna.

Råsunda

I Råsunda finns ett annat städföretag som har fönsterputsning som en del i sin verksamhet. Precis som företaget i Huvudsta är snarare olika typ av städtjänster huvuddelen av verksamheten. Många olika tjänster finns, flest städtjänster förstås, men även just fönsterputs erbjuds.

Något som gör att fönsterputsen sticker ut lite är karmtvätt ingår i firmans fönsterputs. Det här är inte helt ovanligt, men många andra firmor väljer att ha karmtvätt som en tilläggstjänst man får betala extra för.

Hagalund

En annan av Solnas firmor som sköter fönsterputs finns i Hagalund. Här är fönsterputsningen en ganska stor del i verksamheten, även om det kanske är hemstädningen, och andra typer av städtjänster överlag, som är verksamhetens största fokus.

Tjänsterna om fönsterputs marknadsförs dock ganska lika tydligt – om än inte i lika hög grad som de övriga städtjänsterna.

 

5 Dec 2016