Viktigt att ställa krav på sin städfirma

Efterfrågan på städning och liknande tjänster har ökat bland privatpersoner i Stockholm. En naturlig utveckling med tanke på att många familjer inte riktigt har tid att ta hand om städningen. Man kanske är två stycken hårt jobbande föräldrar som arbetar på oregelbundna tider, man kanske har barn och man har dessutom de ständiga problemen rörande pendling som finns i Stockholm.

Kort sagt; man hinner inte med sig och extern hjälp i form av en städfirma blir därför lite av en räddande ängel. Dessutom så ska man naturligtvis inte sticka under stol med att det nuvarande priset för en städfirma även det har påverkar och här menar vi att rut-avdraget är den avgörande faktorn till att många familjer i Stockholm tagit steget och anlitat professionell hjälp med hemstädning.

Dock! Det vi tänkte titta lite närmare på här gäller vad man som kund har rätt att förvänta sig av en städfirma och vad man kan kräva att få för sina pengar. Det finns väldigt många städföretag i Stockholm och både priser och kvalitet varierar fruktansvärt mycket dem emellan. Valet är således inte något som ska ske på uppstuds och där man bara pekar på en städfirma i telefonboken varpå man anlitar denna.

Nej; man har som kund – tack vare denna konkurrens – ett ypperligt läge att påverka och förhandla fram en skräddarsydd lösning hos den städfirma man slutligen anlitar. Märk väl här – det handlar inte om att ställa orimliga krav på en städfirma i Stockholm – det handlar om att få så mycket valuta för sina pengar som möjligt. Med detta sagt så tycker vi att man ska fokusera på dessa punkter och denna ”krav-lista” då man väljer en städfirma i Stockholm:

  • Städschemat ska göras enligt dina önskemål och detta både gällande tid och gällande vad som ska göras. Vissa dagar kan du addera områden i huset medan du kanske under en annan dag enbart vill ha dammsugning samt torkning av golven. Du bestämmer.
  • Städaren. För dig – i och med att det handlar om ditt hus – så kommer förtroende och trygghet att vara avgörande och därför så bör den städfirma du anlitar kunna se till att samma person återkommer vid varje städtillfälle. Det ligger även i deras intresse då jobbet blir mer effektivt utfört om städaren hela tiden vet vad som ska göras.
  • Du kan förhandla – men sköt det snyggt. Kvalitet är alltid viktigast och vi anser att ett lågt pris hos en städfirma i många fall också säger mycket om det resultat man slutligen får. Sälj dig inte för dyrt – men välj heller inte den billigaste lösningen.
23 May 2017