Vilken skillnad är det mellan olika städbolag?

Kan det verkligen vara skillnad på städbolag? Är de inte alla likadana? Kan det vara så svårt att städa ett hem? Svårt är det egentligen inte, bara man vet vad man håller på med. När det kommer till, till exempel olika rengöringsmedel, finns det bättre och sämre alternativ som är bättre och sämre på olika underlag. Då vet en utbildad städare skillnaden mellan dem. När det kommer till enskilda fläckar kan man lyckas eller misslyckas beroende på vad fläckarna består av och var de har hamnat. Överraskande många fläckar försvinner med vanligt diskmedel, eftersom det är fettkösande och innehåller tensider som är effektiva mot fett. Så om vi har konstaterat att kompetensen kan variera mellan de olika städbolagen, finns det även andra skillnader mellan olika städbolag? Här listar vi några skillnader som kan vara värt att ta i beaktande.

Priset på tjänsterna

När det kommer till priset på städtjänsterna gäller verkligen, att man får det man betalar för. Är det städare som är mindre nogräknade, och gärna fuskar, kan de sänka priset på sina tjänster, eftersom kunderna annars uteblir och priset är det enda som de kan konkurrera med. Tvärtom, är det ett städbolag som vekrligen ger städning med hög kvalitet, får de fler kunder som vill anlita dem, vilket gör att de kan höja priset. Tar de högre priser, brukar man oftast kunna se skillnaden på städningen som de erbjuder. Alla kan inte städa. Det krävs ett särskilt öga för att se hur man kan städa på bästa sätt.

Miljömedvetet städbolag

Ett seriöst städbolag ser till att agera så ansvarsfullt som de bara kan. Då är miljömedvetenhet ett av de kriterier som skiljer det seriösa företaget från de oseriösa. Starka kemikalier, anser vi, hör inte hemma i våra hem. Särskilt om det finns barn i huset, bör man lämna bort de starka kemikalierna. Är det ett duktigt städbolag, kan de städa även utan de starka och skadliga kemikalierna. Dessutom vill vi gärna förespråka alla städbolag som väljer att återvinna och slänga skräp på rätt sätt.

Kollektivavtal för städarna

Ett städbolag som är seriöst, vet att uppskatta sin främsta tillgång; städarna som arbetar där. Då bör de betala marknadsmässiga löner och ingå kollektivavtal, som ger städarna sjuklön, pension och riktig semester. Välj därför bara städbolag som ger städarna den lönen som de säkerligen förtjänar. Då vet du att de är ansvarstagande och ett juste städbolag. Läs mer här om ett städbolag som erbjuder hemstädnign i Nacka.

10 Sep 2018